Prečítané leto // 5. týždeň: O tme

Sunday, August 06, 2017

Tohtotýždňovú tému Prečítaného leta sme prežívali tak zľahka. Nekonal sa veru žiadny výlet na tému Tma spojený s čítaním knižky. Úprimne, som rada, že mi obe dievčatá do deviatej väčšinou zaspia a tento týždeň tomu nebol výnimkou. Sebecky, som si čas, kedy je vonku tma užívala sama s manželom. Predsa len sú baby ešte malé a nočné dobrodružstvá určite v budúcnosti ešte zažijú. Jedno malé sa nám ale i tak podarilo. Pred víkendom sme podvečer cestovali na návštevu a dievčatá sa vyspali v aute, tak im večer nebolo rady. A tak padol o deviatej návrh na večerné hojdanie. Ninka po vonku kráčala s takým elánom ako ešte asi nikdy. Naďka sa hojdala tiež - so mnou v nosiči. Taká veľká radosť pre obidve. A z akej maličkosti... Čítať sme vonku ale nečítali :).


Knižka na tému "Tma" však aj tak nemohla chýbať. Toto bude inšpirácia skôr pre tie menšie deti. Vybrala som titul: Helena Haraštová - Už sa nebojím tmy, ktorá je opäť interaktívna. 


Okienka sa ale "otvárajú" veľmi dômyselne /viď fotky nižšie/. Na každej dvojstránke čítajúce deti Tomáškovi "zasvecujú" a ukazujú mu, že strašidlá existujú len v našich hlavách a predstavách. Netreba sa tak ničoho báť. Tomáško skúma garáž, záhradu, ulicu, les..


Ninka okrem iného dávala pri knižke svoje typické otázky: "Prečo chlapec nespí?" "Kam ide?" "Kde je mama?". A tak sa aj z tejto knihy stala veselá rozprávacia knižka :).

Pekný dník,
Nina & Ninka











You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe