Čítame // Malý prieskumník - V pohybe

Friday, April 27, 2018

Naša druhá knižka zo série Malý prieskumník. Tou prvou bola Moje úžasné telo, o ktorej si môžete prečítať v staršom článku. Tentoraz knižka veľmi blízka aj pre chlapcov, keďže to je vlastne encyklopédia o dopravných prostriedkoch. Ale nie je dôvod, prečo by ste ju nemali mať doma, ak máte iba dievčatá ako mám ja. Malej Naďke sa veľmi páči lebo už vie povedať "auto" a "bi" (ako bicykel) tak si ju veselo listuje a vykrikuje len "auto, auto, auto" :).


MALÝ PRIESKUMNÍK - V POHYBE
Ruth Martin a Allan Sanders
vydavateľstvo Svojtka & Co. / 2015, dotlač 2018

Knižka vyšla v okienkovom kráľovstve, vydavateľstve Svojtka :). Je interaktívna, obsahuje viac ako 30 odklápacích okienok. Strany sú tvrdé, pokrčiť ich je nemožné. Hrozí akurát vytrhnutie okienok. Odporučila by som ju pre deti od 2 rokov ale otvárať okienka môžete určite aj s mladšími. Ten poučný a informačný efekt, bude mať knižka až u detí od 3 rokov.


Je pekne rozdelená na kapitoly. Každá kapitola o inom druhu dopravného prostriedka. Bicykle a kolobežky / Automobily / Autobusy / Vlaky a električky / Lode / Lietadlá / Nákladné autá a dodávky / Pracovití pomocníci.


Celá séria knižiek Malý prieskumník je vynikajúco spracovaná. Informácie sú zreteľne napísané v bublinách, farebne odlíšené. Nie je ich prehnane veľa a zase ani málo. Na vek 3 roky úplne vhodné. Ilustrácie sú pestrofarebné, hravé a pre deti lákavé. Čo sa týka knihy encyklopedického charakteru, tak mi prídu naozaj vhodné. Je nutné, aby dieťa upútali. Tu určite upúšťam od svojich ilustračných nárokov, ktoré mávam na príbehové detské knižky :).


V jednotlivých kapitolách sú vykreslené rôzne tipy dané dopravného prostriedka. Napríklad, že auto je osobné alebo môže byť limuzína, kabriolet, policajné auto. Medzi lode napríklad patrí tanker, trajekt, jachta, rybárska loď, plachetnica, atď. A plus vysvetlené alebo len označené jednoduché odborné výrazy ako strešný nosič, kapota,  stožiar, vrtuľa, kajuta, paluba. Určite v nej nájdete slová, s ktorými ste sa pri bežnej komunikácii ešte nestretli a kniha tak obohatí dieťa o novú slovnú zásobu. 


 Ak teda máte zálusk na knižku o dopravných prostriedkoch pre deti vo veku troch rokov, tak vrele odporúčam. Mrknite na moje fotky nižšie, získate tak o nej celkový prehľad.

Ak máte z tejto série aj ďalšie tituly, tak mi kľudne dajte vedieť ako sa vám páčia. My ich viac nemáme.

Knižku nájdete na stránke Martinusu TU.

Pekný deň prajeme,
Nina

















You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe