Prvé dojmy // detský bicykel PUKY

Wednesday, April 18, 2018

Možno si pamätáte. Pred Vianocami som písala článok o Ninkinom najočakávanejšom darčeku pod stromček Bol to krásny veľkáčsky ružový bicykel PUKY Z6. Ak ste ho nevideli, tak si ho prečítajte, nájdete tam aj viacero informácii a technických parametrov, ktoré tu už spomínať nebudem. A ako sa slečne na ňom darí? :)


Je to detský bicykel s veľkosťou kolies 16", takže učenie je trošku zložitejšie. Mohli sme si totiž vybrať aj mini bicyklík s veľkosťou kolies 12" ale prišlo mi to zbytočné, keďže Ninka je už dosť vysoká a tento by jej bol do leta už malý. Ale určite je na učenie jazdenia bez pomocných koliesok ten menší, vhodnejší. Píšem preto, ak by sa niekto rozhodoval pri kúpe :). Závisí teda koľko má dieťa rokov, resp. vysoké. 16" bicykel sa odporúča pre deti od 100 cm.


S veľkosťou sme ale spokojní a nemenili by sme ho za menší. Ninka jazdí zatiaľ s pomocnými kolieskami (tie má značka PUKY tiež vlastné) a neodporúčam kupovať nejaké univerzálne. Zima bola dlhá, takže bicykel stál v pivnici, odkiaľ sme ho vytiahli len občas a skúšali si ho v dome na chodbe :). Ale konečne od apríla nastala poriadna jar a berieme ho von čím ďalej, tým častejšie. Zatiaľ len na krátke úseky. Ninku to baví tak 10 minút a potom má dosť. Chce to veľké sústredenie a trpezlivosť.


Buď jazdíme po priľahlých uliciach, na ihrisku alebo ho proste naložíme do auta (výhoda detského bicykla, že ho zmestíte rovno celý do kufra) a odvezieme sa na nejaké príjemnejšie, prírodnejšie miesto. Tieto fotky napríklad vznikli na Kolibe pod Kamzíkom.


Môj výber bicykla som opísala už v tom predvianočnom článku ale v skratke napíšem aj sem. Vybrali sme teda pre Ninku bicykel nemeckej značky PUKY. Je to známa značka už aj na Slovensku a bežne môžete od nich vidieť na ihriskách u detí odrážadlové bicykle aj štvorkolky


Ninka si vysnívala bicykel ružový a to bola zároveň ľahká aj neľahká úloha. Drvivá väčšina ružových bicyklov bola dosť gýčová, disneyovská, s bielymi pneumatikami a podobnými chuťovkami. A to moja minimalistická, dizajnérska duša nevedela prekusnúť. Potom som narazila na tento na e-shope Bambino.sk. Láska na prvý pohľad. Dokúpili sme ešte košík na zadný nosič, aby mala Ninka, kde voziť svoje drobnosti a výber bol jasný. Mal aj detaily ako zvonček s mackom a vlajočku. To dieťa vždy poteší. V neposlednej rade je veľmi kvalitný. Môj manžel sa vždy pri kontrole bicykla pred jazdou rozplýva nad kvalitou spracovania použitých komponentov a komentuje, že ani on sám nemá také kvalitné pneumatiky :).


Verím, že budeme v bicyklovaní napredovať a začiatkom leta, keď bude Ninka jazdiť intenzívnejšie a bude zas o pár centimetrov vyššia, ju od pomocných koliesok odučíme. Nemá totiž význam dlhodobo (myslím tým aj len pár mesiacov) jazdiť s pomocnými. Aj tak je rovnováha bez nich iná. Stačí, že sa teraz naučí ovládať brzdy a zatáčanie a pôjdeme do toho :).

Budem rada, ak mi napíšete, aké máte vy skúsenosti s deťmi a s učením jazdy na bicykli. Alebo so značkou PUKY :).

Krásny deň prajeme,
Nina&Ninka









You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe