Prečítané leto // 1. týždeň: O prázdninách

Thursday, July 06, 2017

Projekt "Prečítané leto" je naozaj úžasná vec. Nepriamo ma núti vymýšľať pre Ninku stále nový a nový program :). Ak neviete, o čom projekt je, tak klik na ich stránku. Prvý týždeň, ktorý začal tento pondelok, sa nesie v téme "Prázdniny". Čo si predstavím pod slovom prázdniny ja? Cestu vlakom / lietadlom / autobusom, kúpanie, zmrzlinu, slnko, oddych... A tak sme vycestovali aj my. Síce na krátku vzdialenosť ale v dnešnej motorizovanej dobe to bol pre Ninku veľký zážitok.

Jedným z cieľov Prečítaného leta je podporiť čítanie s deťmi aj cez prázdniny. Ja som si na tému "Prázdniny" zvolila knihu: Kudy teče řeka - Eva Oburková. Milé leporelo pre deti okolo 2 rokov. Pekne vymyslené, deti spoznajú, čo všetko sa deje pri vode a vo vode. Ako tečie riečka, kde pramení a kde sa vlieva, aké zvieratká v nej žijú, či aké plavidlá sa po nej plavia. Mne imponujú aj veselé ilustrácie Márie Nerádovej. Ninka prvýkrát videla knižku až na ceste a musím uznať, že to bol skvelý výber. Kniha by sa dala premenovať aj na "Čo sa deje o prázdninách" :).


Poďte s nami prežiť náš výlet cez naše fotky. Čaká vás cesta vlakom dvojposchoďákom, mesto Trnava, zmrzlina, promenáda, úžasna kid friendly kaviareň, kniha v ruke, mrkva v ruke, chrumka v ruke... :)

Som si istá, že bez tohto projektu by sme si s deťmi spravili tiež nejaký zaujímavý výlet ale určite by sme naň necestovali vlakom. To je na Prečítanom lete úžasné a čarovné. Hrajte s ním hru a zavedie vás na miesta, na ktoré by ste sa inač nedostali. Dobrodružstvu a cestovaniu zdar! :)

Nina

PS: kniha je česká ale aspoň sa naučíme druhý jazyk. /Rozhodla sa mama. :) /
PS2: kniha sa vám hodí aj k ďalšej téme Prečítaného leta - "Voda"
PS3: za knižku ďakujem parádnemu obchodíku CHOOZE / Designshop





















A čo sme to teda čítali? :)







You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe