Čítame // Hurá na řeku - Nicholas Oldland

Sunday, May 06, 2018

Knižka Hurá na řeku je moderná bájka s ponaučením na konci. Je to krátky, vtipný príbeh o troch najlepších kamarátoch, ktorí postupne zistia, že spolupracovať je veru najlepšie.


HURÁ NA ŘEKU - NICHOLAS OLDLAND
ilustrácie Nicholas Oldland
vydavateľstvo Presco Group / 2015
jazyk český

Knižka je tenká, určená pre čitateľov od 3 rokov. Hravo ju prečítate na jeden šup :). Je v českom jazyku ale garantujem vám, že s prekladaním nebudete mať problém, keďže vety sú krátke a textu naozaj málo. Nie je to úplná novinka. Vyšla ešte v roku 2015 vo vydavateľstve Presco Group pod značkou Ella&Max.



Traja najlepší kamaráti medveď, los a bobor sa jedného dňa rozhodli, že sa prejdú na lodičke. Každý mal o tom ale svoju predstavu a dohoda bola v nedohľadne. Najprv všetci chceli sedieť v lodičke vzadu. Potom všetci chceli veslovať na jednej strane. Vždy to skončilo ale pádom do vody. V jeden moment to už vyzeralo, že sa kamaráti dohodli a začali pekne spolupracovať. Ale netrvalo to dlho a zase sa začali dohadovať. Kričali tak hlasno, až nepočuli hukot vodopádu a skončili opäť doráňaný vo vode. Na druhý deň ráno, čerství, sa dohodli, že ak sa chcú dostať bezpečne domov, tak musia spolupracovať. 



Ilustrácie nie sú určite z tých typických, takže si prídu na svoje aj vyznávači rôznorodosti :). Celá knižka sa nesie v rovnakých farebných tónoch a pôsobí tak pekne ucelene.

Hurá na řeku je veľmi vtipná ukážka pre deti, aké je dôležité vedieť sa dohodnúť a spolupracovať. Vo vydavateľstve Presco Group vyšla ešte jedna knižka, kde sú hlavnými hrdinami títo traja kamaráti. Od autora Nicholasa Oldlanda - Výlet do divočiny

Pekný dník,
Nina

PS: Knižku Hurá na řeku nájdete v Martinuse TU.






You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe